Wednesday, June 7, 2017

:: Demam ::

Tiba² demam..tak tahu la sebab cuaca panas sangat ke apa. Bertabahlah dengan selsema teruk, sakit kepala. Semua ada.

Tuesday, June 6, 2017

:: Featured in - Astro Ria : PM Live ::

Semalam punya cerita.
Dijemput untuk program PM Live.
Nanti i sambung cerita..





Sunday, June 4, 2017

:: ezBuy - Gedung membeli-belah masa kini ::

Anda suka shopping? Tetapi kadang-kadang harga barang kesukaan anda tu terlajak mahal harganya. Anda tahu ia datang dari mana akan tetapi anda tidak tahu cara untuk membeli terus dari sumbernya?
Jangan risau, kini anda punya jalan penyelesaian!
Dengan ezbuy Malaysia anda tidak perlu risau lagi kini anda boleh membeli belah terus dari luar negara tanpa ke luar negara pun!
Hebat tak?


Dengan adanya ezbuy, barangan kesukaan anda akan terus sampai ke rumah anda dari China, USA, Taiwan serta Malaysia dengan hanya melayari website ini!

Nak tahu sesuatu tak?  65eday Global Super Sale bakal berlangsung di ezbuy Malaysia!
Bukan itu sahaja, ezbuy menawarkan diskaun sehingga 90% - WOW! WOW! WOW!
#melting sungguh offer tu!



Selain itu, bermula dari 31 May, 12 tengahari sehingga 5 Jun 2017 korang boleh bershopping hari-hari dengan tawaran FLASH DEAL, siapa cepat dia dapat! Jangan lepaskan peluang ini tau.


"Friends Deal" ini dalah salah satu cara untuk mendapatkan harga barangan lebih murah dengan belian secara BORONG!. Dan yang seronoknya barang-barang ini dikemaskini setiap hari. Bayangkanlah betapa banyak produk yang korang boleh dapat dekat ezBuy Malaysia nih.


Dan sekiranya anda memang peminat barang-barang berjenama seperti Sony,Tefal,Canon, Samsung, Olivia Burton, Dettol, Kinohimitsu, Avent dan banyak lagi, ezbuy Malaysia ada memberikan diskaun untuk barangan-barangan ini pada hari jualan 65eday Global Super Sale.

Dan jika anda seorang yang sentiasa "On the go" pastikan anda memuat turun aplikasi ezbuy kerana anda akan diberikan RM15 baucer secara PERCUMA (QR kod akan diberikan dan anda hanya perlu scan QR kod tersebut).


Jadi, tunggu apa lagi layari ezbuy Malaysia sekarang dan muat turun aplikasi ezbuy untuk gaya hidup beli belah terkini. Saya sudah, anda bila lagi?


Dan..jangan lupa  65eday Global Super Sale bermula 31 May 2017 hanya di ezBuy Malaysia!




Sunday, May 28, 2017

:: Race day Thailand 2017 - Hatyai ::


Dah lama sebenarnya impikan nak pegi tengok autoshow dekat Thailand, akhirnya tercapai jugak bila kebetulan masa trip to Hatyai baru-baru ni derang pun tengah ada 'Race day'.

Pada ai memang best derang punya Autoshow, tak sama macam autoshow kat tempat sendiri sebab masih ramai penganjur yang suka style 'SERABUT' sewaktu mempersembahkan kereta.

Ai lebih suka autoshow macam ni..kemas,clean yang ada hanyalah KERETA dan sedikit je bahan tambahan itupun yang mana perlu je tak yah sampai nak bawak periuk belanga bagai buat prop! Hahahahhaa..sorry!

Ada je penganjur dalam Malaysia yang buat style 'Clean' waktu autoshow..dan YES, ai lebih suka begitu. Kita nak tunjuk kereta bukan nak tunjuk barang koleksi periuk belanga segala isi rumah kat autoshow, namapun AUTOshow...so..tunjuk la JENTERA sahaja.

Dan derang punya autoshow punya syok, korang leh tengok betapa kreatifnya derang ni... 4wd tu bukan setakat mod saja-saja cantik-cantik..siap bahagian belakang 4wd derang leh berpusing-pusing menari-nari tau! PERGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

Tu belum lagi acara 'sexy car wash' bagai. Bila malam audio & light show..dah macam club!

Jom la belanja korang gambar ye.



Hall di belakang University Of Prince Songkhla














Sexy Car Wash katanya la...hehehe





How low can you go?


Lower.....


Low & high


Belum nampak lagi orang Malaysia buat cenggini~





Satu-satunya kereta bertemakan Hello Kitty on that day.
Sepatutnyala aku bawak KureSya next time!



watermark

Friday, May 26, 2017

:: Throwback - Thailand 2017 ::




watermark

Thursday, May 25, 2017

:: Motherhood.com.my - Pusat Sehenti Barangan Keperluan Bayi anda! ::





Dunia di hujung jari! Hampir segalanya kini anda boleh dapatkan dengan 1 klik! Bukan setakat pelbagai barang kegemaran anda, malah barangan keperluan anak-anak juga sangat mudah di dapati secara online!



Jom, ai nak ajak korang semua ke Motherhood! Haa.....bunyi macam menarik kan? Motherhood ni menyediakan keperluan seorang  ibu/bapa dan semudah uolls pilih dan beli! Kalau korang nak cari hadiah untuk bakal-bakal baby pun boleh!


Ni sekarang anda current promo yg Motherhood tawarkan


Bermacam promosi serta barangan dengan harga yang berpatutan korang boleh dapatkan di Motherhood ni! Jadi tak payahlah korang susah-susah meredah jem, berjam-jam cari parking dalam mall. Duduk depan PC/handphone sambil baring pun boleh settle okay!

Motherhood ni jugak bukan semata-mata 'tempat shopping', kalau korang perlukan tips parenting, penyusuan secara ekslusif dan macam-macam lagi ada kat sini tau! Klik je "BLOG" di bahagian atas kiri anda.



Dalam column BLOG Motherhood ni korang boleh dapatkan pelbagai tips keibubapaan, review, gambar anak-anak comel..eh..senang kata macam-macam bahan bacaan yang bagus-bagus ada dalam blog ni!


Antara Tips/Kandungan blog yang menarik untuk di baca.





Haa..kan ai dah cakap, menarik tau website Motherhood nih. Tak percaya ce korang pulak singgah. Manalah tahu terbeli 1, 2 barang ke. Hehehehe~




Bermacam diskaun ada...even korang boleh membeli-belah ikut kategori apa korang nak!

Ingat! 

Motherhood adalah pusat sehenti untuk ibu bapa yang merangkumi barangan keperluan bersalin, barangan newborn baby, serta kanak-kanak kecil. Lepas ni kalau korang nak cari diapers, baby wipes, stroller, barangan keperluan menyusu..Motherhood-lah tempatnya.

Eh....
Takkan baca je..apa lagi, jom kita ke Motherhood!

Psstt.... Jualan Murah ulangtahun Pertama masih berlangsung sampai 3/6/2017. Ada "10 super deal" setiap hari!

















watermark

Wednesday, May 24, 2017

:: Lokasi Baru Pasar Malam Brinchang, Cameron Highlands ::


Assalamualaikum & hai korang!
Lama tak menulis akibat kekangan masa.
Ni nak cerita sikit jugak lah sementara ada sedikit masa terluang ni.
Lagipun ai rasa ada keperluan perkongsian kali ni.

ai nak bercerita tentang Cameron highlands kali ni, memandangkan ai Frequent visitor Cameron Highlands, kalau tak sebulan sekali, 2 bulan sekali itu MESTI!

Sekarang ni Cameron dah lain sikit, memandangkan Nova pun dah siap, KEA Farm lepas terbakar pun dah lain sikit, Pasar Malam Brinchang pun bukan lagi ditempat asal, rasanya ada keperluan juga untuk ai bercerita.

Mula-mula, pada mereka yang suka atau hendak ke Cameron Highlands selepas ni anda perlu tahu bahawasanya PASAR MALAM Brinchang TIDAK lagi terletak di tengah-tengah Pekan Brinchang. Tempat ini telah berpindah lokasi ke "Jalan Golden Hill" - kat mana Jalan Golden Hill tu? Golden Hill ini sebenarnya kawasan yang baru di bukan berhampiran dengan Tanah Rata.

Senang je nak pergi. Dari Pekan Brinchang jalan terus sahaja dalam lebih kurang 3km nanti korang akan nampak sign board "Smurf Inn" sebelah kanan jalan terus je lagi nanti korang nampak Padang Golf sebelah kiri, nanti korang nampak sign board GOLDEN HILL di kanan jalan, masuk situ. Pasar malamnya terletak beberapa ratus meter ke dalam.



Untuk korang yang suka nak duduk dekat dengan Pasar Malam,ai cadangkan korang menginap dekat Golden Hill resort atau mana-mana homestay/apartment dalam kawasan Golden Hill ni, memanglah banyak!

Kalau nak lari keluar sikit menginaplah di Smurf Inn atau Casa De La Rosa sebab ke dua tempat ni memang kat luar jalan besar masuk Golden Hill.

Brinchang sekarang bila malam dah tak serancak dulu, yang rancak sekarang ni bila malam adalah Tanah Rata. Sunyi je Brinchang waktu malam. Kalau korang nak travel ke Cameron bawak anak kecil, dekat sebelah Nova (tempat ni terletak di hadapan jalan masuk Ladang Boh Sungei Palas) ada mini fun fair. Boleh bawak anak-anak enjoy their time kat sana.



Selain tu kalau korang suka duduk dalam kawasan kebun berhampiran KEA Farm, duduklah dekat KEA Farm Guest House. Dalam kawasan KEA Farm sendiri, keluar bilik pun dah ada kebun starwberi depan mata, dengan landskap bunga yang cantik lagi. Kawasan tepi gunung. Bangun pagi terus je leh jalan kaki masuk KEA Farm.





Kalau korang suka tempat ala-ala inggeris ala windmill segala dengan tempat menarik untuk anak-anak. Smurf Inn memang best!



Dan korang harus ingat Ladang Teh Boh Sungai Palas TUTUP pada hari Isnin. Dan sekarang dah ada shuttle bas naik sampai atas Ladang Boh sungei palas tapi yang tu korang kena arrange dengan pihak hotel (biasanya) kalau tak korang bawak kereta parking kat bawah dan sila menapak sampai atas ye.

Cuaca sekarang ni tengah agak musim sejuk-sejuk hujan berangin. Kalau tak tahan sejuk dalam 20 degree or lesser bawak la pakaian yg sepatutnya.





Eh...! dari nak cerita pendek jadi panjang pulak. Tu je la kali ni lain kali cerita lagi. Gambar kurang sebab tiap kali pegi sama je gambarnya! Hahahaha...sekian!

watermark

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...