Thursday, May 25, 2017

:: Motherhood.com.my - Pusat Sehenti Barangan Keperluan Bayi anda! ::





Dunia di hujung jari! Hampir segalanya kini anda boleh dapatkan dengan 1 klik! Bukan setakat pelbagai barang kegemaran anda, malah barangan keperluan anak-anak juga sangat mudah di dapati secara online!



Jom, ai nak ajak korang semua ke Motherhood! Haa.....bunyi macam menarik kan? Motherhood ni menyediakan keperluan seorang  ibu/bapa dan semudah uolls pilih dan beli! Kalau korang nak cari hadiah untuk bakal-bakal baby pun boleh!


Ni sekarang anda current promo yg Motherhood tawarkan


Bermacam promosi serta barangan dengan harga yang berpatutan korang boleh dapatkan di Motherhood ni! Jadi tak payahlah korang susah-susah meredah jem, berjam-jam cari parking dalam mall. Duduk depan PC/handphone sambil baring pun boleh settle okay!

Motherhood ni jugak bukan semata-mata 'tempat shopping', kalau korang perlukan tips parenting, penyusuan secara ekslusif dan macam-macam lagi ada kat sini tau! Klik je "BLOG" di bahagian atas kiri anda.



Dalam column BLOG Motherhood ni korang boleh dapatkan pelbagai tips keibubapaan, review, gambar anak-anak comel..eh..senang kata macam-macam bahan bacaan yang bagus-bagus ada dalam blog ni!


Antara Tips/Kandungan blog yang menarik untuk di baca.





Haa..kan ai dah cakap, menarik tau website Motherhood nih. Tak percaya ce korang pulak singgah. Manalah tahu terbeli 1, 2 barang ke. Hehehehe~




Bermacam diskaun ada...even korang boleh membeli-belah ikut kategori apa korang nak!

Ingat! 

Motherhood adalah pusat sehenti untuk ibu bapa yang merangkumi barangan keperluan bersalin, barangan newborn baby, serta kanak-kanak kecil. Lepas ni kalau korang nak cari diapers, baby wipes, stroller, barangan keperluan menyusu..Motherhood-lah tempatnya.

Eh....
Takkan baca je..apa lagi, jom kita ke Motherhood!

Psstt.... Jualan Murah ulangtahun Pertama masih berlangsung sampai 3/6/2017. Ada "10 super deal" setiap hari!

















watermark

Wednesday, May 24, 2017

:: Lokasi Baru Pasar Malam Brinchang, Cameron Highlands ::


Assalamualaikum & hai korang!
Lama tak menulis akibat kekangan masa.
Ni nak cerita sikit jugak lah sementara ada sedikit masa terluang ni.
Lagipun ai rasa ada keperluan perkongsian kali ni.

ai nak bercerita tentang Cameron highlands kali ni, memandangkan ai Frequent visitor Cameron Highlands, kalau tak sebulan sekali, 2 bulan sekali itu MESTI!

Sekarang ni Cameron dah lain sikit, memandangkan Nova pun dah siap, KEA Farm lepas terbakar pun dah lain sikit, Pasar Malam Brinchang pun bukan lagi ditempat asal, rasanya ada keperluan juga untuk ai bercerita.

Mula-mula, pada mereka yang suka atau hendak ke Cameron Highlands selepas ni anda perlu tahu bahawasanya PASAR MALAM Brinchang TIDAK lagi terletak di tengah-tengah Pekan Brinchang. Tempat ini telah berpindah lokasi ke "Jalan Golden Hill" - kat mana Jalan Golden Hill tu? Golden Hill ini sebenarnya kawasan yang baru di bukan berhampiran dengan Tanah Rata.

Senang je nak pergi. Dari Pekan Brinchang jalan terus sahaja dalam lebih kurang 3km nanti korang akan nampak sign board "Smurf Inn" sebelah kanan jalan terus je lagi nanti korang nampak Padang Golf sebelah kiri, nanti korang nampak sign board GOLDEN HILL di kanan jalan, masuk situ. Pasar malamnya terletak beberapa ratus meter ke dalam.



Untuk korang yang suka nak duduk dekat dengan Pasar Malam,ai cadangkan korang menginap dekat Golden Hill resort atau mana-mana homestay/apartment dalam kawasan Golden Hill ni, memanglah banyak!

Kalau nak lari keluar sikit menginaplah di Smurf Inn atau Casa De La Rosa sebab ke dua tempat ni memang kat luar jalan besar masuk Golden Hill.

Brinchang sekarang bila malam dah tak serancak dulu, yang rancak sekarang ni bila malam adalah Tanah Rata. Sunyi je Brinchang waktu malam. Kalau korang nak travel ke Cameron bawak anak kecil, dekat sebelah Nova (tempat ni terletak di hadapan jalan masuk Ladang Boh Sungei Palas) ada mini fun fair. Boleh bawak anak-anak enjoy their time kat sana.



Selain tu kalau korang suka duduk dalam kawasan kebun berhampiran KEA Farm, duduklah dekat KEA Farm Guest House. Dalam kawasan KEA Farm sendiri, keluar bilik pun dah ada kebun starwberi depan mata, dengan landskap bunga yang cantik lagi. Kawasan tepi gunung. Bangun pagi terus je leh jalan kaki masuk KEA Farm.





Kalau korang suka tempat ala-ala inggeris ala windmill segala dengan tempat menarik untuk anak-anak. Smurf Inn memang best!



Dan korang harus ingat Ladang Teh Boh Sungai Palas TUTUP pada hari Isnin. Dan sekarang dah ada shuttle bas naik sampai atas Ladang Boh sungei palas tapi yang tu korang kena arrange dengan pihak hotel (biasanya) kalau tak korang bawak kereta parking kat bawah dan sila menapak sampai atas ye.

Cuaca sekarang ni tengah agak musim sejuk-sejuk hujan berangin. Kalau tak tahan sejuk dalam 20 degree or lesser bawak la pakaian yg sepatutnya.





Eh...! dari nak cerita pendek jadi panjang pulak. Tu je la kali ni lain kali cerita lagi. Gambar kurang sebab tiap kali pegi sama je gambarnya! Hahahaha...sekian!

watermark

Wednesday, May 3, 2017

:: Golden Rose - HALAL Makeup ::


Cerita pasal make-up dah agak suam-suam kuku sekarang ai bermake-up. Bila ada event besar-besar je ai akan make-up beriya-iya.

Uolls yang kaki make-up terutama yang muslim dah semestinya concern pasal status HALAL barangan make-up korang kan?

 Meh ai nak cerita pasal Golden Rose. Make-up HALAL dari tanah TURKI!
Dan sesungguhnya tak menghampakan dari segi QUALITY & HARGA!



Baru-baru ni Golden Rose membuka cawangan baru di Alamanda Putrajaya. Terima kasih kepada Joanne yang menyambut kedatangan kami (Me & Bella Natasya).




Perkara pertama yang ai try masa ai sampai kat Golden Rose adalah lipstick matte diaorang yang SUPERB! Macamana nak cakap ek, lipstick ni dia matte tapi tak mengeringkan bibir dan tahan lama.




Lepas tu ai try loose powder derang yang mana bila korang mula-mula pakai nampak macam..ERMMMMMMMMMMMM..tapi effect loose powder ni datang kemudian sebenarnya.



Bila lama kelamaan makin jadi blend & nampak flawless serta berkilauan. Kenapa ai cakap macam ni? Sebab bila ai balik dari event, Incik Pinky amik dia tegur "Eh.....apasal macam nampak lain je nih. Pakai bedak apa?" - haaaaa.. barulah ku sedar bahawasanya bedak ni kalau pakai "lama-lama naik seri".






Next, ai try eye liner & mascara dia yang senang nak cuci dan bila pakai tak messy.
Overall, ai dah mula suka akan Golden Rose makeup ni.











MUA Golden Rose, menunjukkan cara pemakaian "kajal" pada Bella. 




Perfect Finish Liquid foundation.
Bila apply korang dab dab dab..nanti effect dia matte dan macam pakai bedakyang halus. Ai suka foundation type yang macam ni.




Beauty balm tu tak sempat nak cuba. Tapi namanya sangat meyakinkan!



Nak tahu ni apa?




Kalau korang ada masalah UBAN, GR pun ada alatan khas untuk tu tau!


So kalau korang mencari make up halal dan murah..boleh la pergi Golden Rose.
 Harga serendah RM16-RM100 aje!


Kalau korang nak visit outlet boleh la pegi ke :



Golden Rose Alamanda Putrajaya Lot G-61(Opposite Uniqlo)
Lot G-61, Alamanda Shopping Centre,
Jalan Alamanda, Presint 1,
62000 Putrajaya.
Phone: +603-8328 0818
Hours: Open 10AM–10PM

atau

Golden Rose Sunway Putra Mall Lot 4-8 (Asian Avenue)

atau

Golden Rose Sunway Carnival Mall UG-38 (Mall Entrance)

Beli online pun boleh! CLICK SINI


watermark

Saturday, April 22, 2017

:: Live - Pink My Ride Melaka ::

Bersiaran terus dari Melaka International Bowling Center, MITC, Melaka.

Thursday, April 20, 2017

:: Misteri - Pontianak Muncul Dalam Gambar ::





Gambar ni gambar asal yang ai cover je muka adik ipar ai sikit sebab peribadi.
Lagipun dia sendiri tak percaya bila dia tengok gambar ni.

Soalan pada korang : APA KORANG NAMPAK??




Ceritanya, dia ni memang suka selfie tak kira di mana. Masa ni dia dalam kereta.

Selepas di close up.
APA KORANG NAMPAK?



Mungkin lain orang lain pandagan atau nampaknya tapi apa yang ai nampak adalah 'sesuatu'.
Hehehehehe....

Renung-renungkan..................


watermark

Wednesday, April 19, 2017

:: Bahaya Skizofrenia ::



Terkadang terasa jiwa direnggut sampai lesu, tak terdaya berdaya.
Namun...kembalilah pada Yang Maha Esa.
DIA punya jawapannya.
-Syahoney-





Skizofrenia merupakan gangguan jiwa yang mempengaruhi fungsi otak manusia, fungsi normal kognitif, emosional, dan tingkah laku. Pesakit gangguan skizofrenia biasanya akan kehilangan respons emosional, menarik diri dari pergaulan, dan mengalami halusinasi serta delusi.

Tanda-tanda premorbid (pra-sakit) pre-skizofrenia antara lain:

1. Tidak mampu mengekspresikan emosi (bersikap acuh tak acuh, jarang tersenyum, dan raut wajah yang tidak gembira)
2. Terjadi penyimpangan komunikasi. Pesakit sukar berbicara secara terarah dan cenderung menyimpang dari perbualan dan sering ulang perkara yang sama.
3. Mengalami gangguan tumpuan (tidak mampu memberi tumpuan, mengekalkan, atau memindahkan atensi)
4. Mengalami gangguan perilaku (bersikap tertutup, pemalu, tidak disiplin, tidak suka bersosial, tidak rasa senang, terganggu tanpa alasan yang jelas)

watermark

Friday, April 14, 2017

:: To The Moon & Back ::



The phrase "to the moon and back" basically means more than anything or more than anything else.



Capture by : Syahoney

watermark

Thursday, April 13, 2017

:: Review - Fast & Furious 8 ::



Hai semua!
Bertemu kita lagi. Kali ni ai nak buat review filem pulak. Filem apa?
Tentulah FAST & FURIOS 8.
Ai punya prediction masa tengok poster dan tagline. Macam...hurmmmmm "Lari konsep lagi la nih. F&F sepatutnya tentang street race..."





So, kebetulan ai ada kelapangan nak pergi tonton FF8. Dan my last verdict is A+ a.k.a 4 flat!
Tak mengecewakan langsung!
Bermula dari minut pertama i'm glued to my seat!

Jalan cerita tak menghampakan.
Terpaksa jugak cerita sebab cerita dia kali ni best than yang sebelum nih.



Bermula dengan Toretto dihampiri perempuan cantik yang misteri kat Cuba. Dia bagi phone kat Toretto yang mana dia tak leh SAY NO to the assignment. Makanya dia "berpaling tadah" pada "family" dia.
Bermulalah cerita dia "lari" dari kelompok family dia dan buat kerja untuk si Ciper (sebutan dia Sypher) dalam misi rampas "God's Eye" rampas nuklear dari Rusia bla bla bla.

Kenapa dia buat cenggitu? Sebab "family" jugak (rasanya better korang pergi tengok sendiri).
Kat dalam movie ni lah korang akan tengok semua yang JAHAT dalam previous movie akan jadi GOOD GUY. Dah la jadi good guy, jadi good-sweet guy lak tu! Siapa? SHAW family akan bergabung dengan FAST family.

Dan dihujung cerita. Good guy win dan orang jahat iaitu Ciper terlepas.Si Ciper ni memang GILA habis..sangat GILA! Makanya pasti ada FF9.
So....itu je kot yang ai sanggup cerita, kalau cerita semua tak syok lak nanti.


dapatlah roadtax sticker


tumbler cute ni (tapi adik ai yang dapat...kitaorang p tengok lain2 cinema!)


yang ni ai dapat! Hahahaha





Sekian.


watermark

Wednesday, April 12, 2017

:: Bulan Sabit ::


Capture by : Syahoney
Oh ai memang suka langit.



watermark

Tuesday, April 11, 2017

:: WASHOUT - Basuh baju sambil makan! ::



Assalamualaikum & Hi uolls,
Meh ikut ai, kali ni ai nak kenalkan uolls dengan satu tempat baru yang 2-3 menjak ni dok lalu kat timeline ai kat FB nun.

Ai dok cerita kat Incik Pinky ada satu tempat makan baru dekat area rumah tapi tak pernah nampak pulak dari highway Taman Samudera. Nak di jadikan cerita ada satu malam ni kitaorang nak bawak Mimi pegi klinik, lepas dari tu plan nak cuci selimut segala la. Dok fikir kat area Batu Caves a.k.a Giant tu mana ada laundry. Hurm.......dok teringat kedai makan yang dok lalu kat FB tu, still tak dapat nak tangkap kedai dia kat mana. So, Incik Pinky pun cakap la..jom je la kita usha kat lot kedai kat tepi Giant tu.

Sebaik sahaja dia masuk kanan...terus terjerit. "HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..sini rupanya kedai makan laundry tu...!!!"



Incik Pinky blur-blur. Terus cakap kat dia. Ni la dia kedai makan yang ada laundry. Jom try makan sambil cuci-cuci kat sini. Dia pun cakap ON!

Ok..kedainya nama WASHOUT. Senang je nak cari, kalau korang tahu mana GIANT Batu Caves, korang mesti jumpa kedai ni. KEdai ni terletak dalam deretan lot perniagaan yang ada CIC,Bahrulmazi,Domino's yang sebelah Giant tu.

Kami pun masuk, kedai tak ramai orang malam tu senang je nak dapat meja. Dalam hati teringin nak makan yang sedulang penuh macam dalam FB tu tapi ..datangnya 2 adult 2 kids. So, order je COUPLE set yang mana tetap jugak banyak tu.











Sementara tunggu order sampai, p buat apa yang patut kat laundry yang letaknya betul2 kat bahagian belakang kedai. Selesa juga sebab kalau tak nak makan nak berLaundry je memang ada kerusi meja segala.





Bila makan sampai, ai agak seronok tengok presentation yang sedap mata memandang. Rasa pulak? Memang tak menghampakan! Yang ai tahu Bidadari sangat suka coleslow dia sebab dia makan sampai habis tak berhenti!



Chicken grill, lamb chop = SUPERB!
Steak = boleh la tapi agak liat
Blackpepper sauce = Marvellous!
Bun = gebu gebest!
Air Milo = Hoi!! Air milo korang memang kaw likat pekat sampai ai terpaksa order tambah lagi!
Kebersihan = tip top!
Layanan = Mesra senyuman sepanjang masa
Harga = kena gaya




Sepanjang pemerhatian ai, ai tahu pemilik kedai adalah orang yang 'berseni'. Mural lukis sendiri, conteng sana-sini. Ai suka!.

Meja kerusi fully dari kayu most of it dan mungkin kayu-kayu terbuang, meja sekolah yang dah tak pakai, pintu bilik pintu rumah yang di buat meja. (heheheheh ai suka konsep ni)










Yang penting ai akan repeat lagi datang bawak tentera ai sebab nak makan monster dulang tu punya pasal!

See you again WASHOUT!
I'll be back! Muahahahahahaha
















Boleh la korang follow IG,FB WASHOUT ni ye~



watermark

Uolls Boleh Jadi Suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...